Stiri

Parcul Național Yellowstone se va redeschide parțial după inundațiile catastrofale

7
min
1/7/2022

Oficialii spun că ar putea dura ani de zile și ar costa peste un miliard de dolari pentru a repara pagubele din peisajul sensibil din punct de vedere ecologic.

Parcul Național Yellowstone se va redeschide parțial după ce inundațiile catastrofale au distrus poduri și drumuri și au scos din țară mii de turiști.

Serviciul Parcului Yellowstone a anunțat că vizitatorii vor putea din nou să circule pe bucla sudică a parcului, în baza unui sistem temporar de înmatriculare conceput pentru a gestiona mulțimile: cei cu numere pare și grupurile de motocicliști vor avea voie în zilele pare, iar cei cu numere impare sau cu numere de înmatriculare de ocazie în zilele impare.

Citește și: ANALIZĂ Cum ne deplasăm pentru a nu mai alimenta schimbările climatice

Excursiile comerciale și vizitatorii care fac dovada unei rezervări pentru o noapte la hoteluri, campinguri sau în zona rurală vor putea intra indiferent de numărul de înmatriculare.

Vizitatorii s-au înghesuit la Yellowstone în timpul celebrării celei de-a 150-a aniversări. Bucla sudică oferă acces la Old Faithful, la Grand Prismatic Spring, de culoarea curcubeului, și la Marele Canion al Yellowstone și la cascada sa maiestuoasă. Poate fi accesată de la intrările de sud, est și vest ale parcului.

Citește și: Milioane de lei pentru pistele de bicicliști

„Este imposibil să redeschidem doar o singură bucată în timpul verii fără a implementa un anumit tip de sistem de gestionare a numărului de vizitatori”, a declarat Cam Sholly, superintendentul Yellowstone, într-un comunicat de presă.

„Mulțumesc partenerilor noștri de la intrare și altora pentru că ne-au ajutat să găsim o soluție temporară acceptabilă pentru partea de sud, în timp ce ne continuăm eforturile de redeschidere a buclei de nord.”

Se așteaptă ca bucla de nord să rămână închisă până la sfârșitul verii, dacă nu mai mult. Oficialii spun că ar putea dura ani de zile și ar putea costa peste un miliard de dolari pentru a repara pagubele din peisajul sensibil din punct de vedere ecologic.

Sursa foto: Pixabay