Life Style

Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud va intra într-un program de renovare de 23 de milioane de dolari

3
min
11/5/2022

Parcul este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Africa de Sud și nul dintre cele mai mari parcuri naţionale de pe continentul african.

Parcul Naţional Kruger din Africa de Sud, unul dintre cele mai cunoscute parcuri safari din lume, va intra în anii următori într-un program de renovare, au anunţat luni reprezentanţii agenţiei sud-africane SANParks, citaţi de DPA.

În pofida pierderilor financiare înregistrate din cauza restricţiilor adoptate în timpul pandemiei de COVID-19, drumurile, platformele de observare, spaţiile de cazare şi restaurantele din acest parc natural celebru vor fi renovate în următorii trei ani cu ajutorul unui buget de 370 de milioane de ranzi (23 milioane de dolari americani), potrivit SANParks.

Citește și: ANALIZĂ 2022, un an aflat în umbra riscurilor climatice

Parcul Naţional Kruger este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Africa de Sud şi totodată unul dintre cele mai mari parcuri naţionale de pe continentul african.

A fost înfiinţat sub forma unei arii protejate în anul 1898 de preşedintele de atunci al ţării Paul Kruger, înainte de a fi redenumit Kruger National Park în 1926.

Citește și: Buget de 100 milioane de lei pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice care va debuta pe 17 mai

Cu o suprafaţă de aproape 20.000 de kilometri pătraţi, acest parc sud-african este cunoscut în lumea întreagă datorită varietăţii speciilor de animale pe care le găzduieşte, inclusiv elefanţi, lei, rinoceri, leoparzi şi bivoli.

Sursa foto: Pixabay