Solutii

Parc fotovoltaic pe 4,8 hectare, în Berghia, în Mureș

2
min
15/11/2022

Centrala și parcul fotovoltaic vor avea o capacitate de circa 3,47 MWp.

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Mureș au decis, recent, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul unei ședințe a Comitetului Special Constituit, că ”Planul Urbanistic Zonal – pentru Etapa I – Construire parc fotovoltaic pe o suprafaţă totală de 48.980 de metri pătrați, situată în comuna Pănet, sat Berghia nr. 381/A” nu se supune evaluării de mediu.

Parc fotovoltaic în Mureș

Potrivit proiectului Deciziei de Încadrare, document făcut public pe pagina web a instituției, www.apmms.anpm.ro, investiția este dezvoltată de SC Sun Connect Resources SRL Târgu Mureș și prevede realizarea unei centrale electrice fotovoltaice, împreună cu parcul fotovoltaic aferent, cu funcţiunea de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

”Scopul investiţiei este acela de a asigura dezvoltarea durabilă a sectorului energetic – producerea de energie verde pe o perioadă limitată de timp, de circa 25 de ani. Terenul intravilan, este situat în zona de sud-est a localității, în incinta fostei cooperative de producție, teren dezmembrat din această incintă”, se menționează în document.

Centrala și parcul fotovoltaic vor avea o capacitate de circa 3,47 MWp și vor avea un punct de cuplare la rețeaua de medie tensiune a operatorului rețelei electrice din zonă.

Sursa foto: PxHere