Stiri

Panouri fotovoltaice pentru românii speriați de facturi: relaxarea condițiilor de finanțare, cel mai mare cadou 

4
min
13/10/2022

Autoritățile anticipează că anul acesta va fi o cerere uriașă pentru panourile fotovoltaice, pe fondul scumpirilor accelerate ale facturilor.

Românii ar putea beneficia în perioada următoare de o relaxare a condițiilor pentru acordarea finanțării pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Criza energetică actuală determina autoritățile să regândească condițiile impuse în Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională.

Administrația Fondului pentru Mediu tocmai a transmis că își dorește simplificarea modului de desfășurare și de finanțare, în acest moment ghidul de finanțare al programului fiind încă în faza de elaborare.

Autoritățile anticipează că anul acesta va fi o cerere uriașă pentru panourile fotovoltaice, pe fondul scumpirilor accelerate ale facturilor.

Sute de mii de gospodării vor panouri fotovoltaice

"Din calculele noastre, cererea este una imensă, de sute mii de gospodării, probabil, care doresc să instaleze asemenea panouri fotovoltaice. Noi trebuie să eliminăm barierele instituționale, birocratice, să creștem capacitatea de implementare. 

Am identificat sursele pentru finanțare și putem asigura un buget multianual de ordinul miliardelor de lei pentru acest program național foarte mult așteptat. 

Singură barieră rămâne partea de cantități de panouri fotovoltaice produse și capacitatea de instalare a companiilor care lucrează în acest domeniu. Dacă reușim să facem această descentralizare, cu siguranță rezolvăm partea administrativă și birocratică", a explicat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Sursa foto: PxHere