Stiri

Până și Serbia trimite deșeuri fără acte în România. Cea mai recentă captură: 19 tone de resturi de aluminiu

3
min
7/10/2022

Un automarfar cu semiremorcă, condus de un cetăţean român transporta deşeuri din aluminiu încărcate din Serbia care erau destinate unei societăţi din România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa alături de comisari ai Gărzii de Mediu Timiş au descoperit peste 19 tone de deşeuri din aluminiu care urmau să ajungă pe teritoriul ţării noastre, dar au fost returnate societăţii expeditoare din Serbia, a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Timişoara.

Transport returnat

Poliţiştii de frontieră din Moraviţa au oprit pentru control, marţi, pe sensul de intrare în ţară, un automarfar cu semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani. Potrivit documentelor prezentate, acesta transporta deşeuri din aluminiu încărcate din Serbia care erau destinate unei societăţi din România.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Timiş, iar în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 19.840 kilograme deşeuri din aluminiu.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Procedând la verificarea documentelor de transfer, s-a constatat că acestea sunt incomplete, nefiind astfel respectate prevederile legale în vigoare. În consecinţă, autorităţile competente nu au permis accesul automarfarului pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Sursa foto: PxHere