Stiri

Pana la 4,6 milioane de oameni sunt privati de hrana necesara in Guatemala.

3
min
18/10/2023

Incalzirea globala genereaza migranti.

Până la o patrime din populația Guatemalei - până la 4,6 milioane de oameni sufera de foame.

Este cea mai inalta rata inregistrata de sistemul IPC, care a inceput sa inregistreze aceasta zona din 2018.

Sistemul Faza de Clasificare Integrată a Securității Alimentare (IPC) este o metodologie globală utilizată pentru a evalua și a comunica starea securității alimentare și a nutriției populațiilor.

IPC furnizează informații standardizate și comparative pentru a evalua gradul de insecuritate alimentară și pentru a identifica riscurile de foamete și malnutriție în diferite țări și regiuni.

Acest sistem utilizează o scară cu cinci niveluri pentru a clasifica securitatea alimentară:

Faza 1 (Insecuritate Minimă): Nu sunt semne de insecuritate alimentară sau nutrițională.

Faza 2 (Stres Alimentar Moderat): Oamenii se confruntă cu probleme moderate de acces la alimente și/sau dificultăți în a-și menține dieta obișnuită.

Faza 3 (Crisă Alimentară): Populația are probleme semnificative de acces la alimente, ceea ce duce la malnutriție și boli.

Faza 4 (Urgență Alimentară): Insecuritatea alimentară este gravă, iar mortalitatea și malnutriția sunt semnificative.

Faza 5 (Foamete Umanitară): Foametea generalizată și decesele legate de foamete sunt prezente.

Datele și proiecțiile realizate de IPC sunt utilizate de organizațiile umanitare, guvern și ONU pentru a orienta intervențiile și ajutoarele alimentare în regiunile afectate de crize alimentare și nutriționale.

Incalzirea globala a afectat recoltele din Guatemala pana la punctul in care acestea nu se mai dezvolta, lăsând multe familii din Guatemala în fața a două alegeri – migrați sau priviți cum copiii voștri mor încet de foame.

Criza alimentara din Guatemala a coincis cu agravarea precipitațiilor și cresterea temperaturilor, consecințele pandemiei COVID-19 și o perioadă de instabilitate politică marcată de lupta împotriva corupției.

Mulți în Statele Unite văd migranții de la granița SUA și presupun că aceștia fug de bande violente sau instabilitate politică. Dar ceea ce îi determină pe aproape 10% dintre guatemalezi să migreze este foametea.