Solutii

Pădurea smart unde turiştii află despre secretele locului cu telefonul mobil

3
min
9/5/2022

România are parte acum şi de păduri smart. Prima de acest gen se află în stațiunea Băile Felix, judeţul Bihor.

În pădurea inteligentă din Băile Felix turiștii au ocazia să descopere secretele locului doar cu o singură atingere a ecranului telefonului mobil.

Trebuie doar să scanați codurile QR aflate pe traseul educativ amenajat pe de reprezentanții direcției silvice şi de un ONG. Traseul educativ are 10 stații întinse pe o distanță de aproximativ 3 km.

La fiecare stație întâlnim indicatoare cu coduri QR, care odată scanate primim informaţii despre pădure, despre vietățile din ea despre arbori şi fructele lor, dar şi despre direcția în care trebuie să o luăm. Toate aceste informaţii sunt oferite în trei limbi: română, maghiară şi engleză. 

Citește și: Comisia Europeană cere României penalități de peste 33.000 €/zi pentru că nu a închis gropile ilegale de gunoi

Traseul este gratuit şi accesibil în orice zi şi orice anotimp. Parcurgerea lui integrală înseamnă o plimbare de circa 2 ore de dificultate ușoară. De asemenea, este permis accesul cu biciclete.

"Scopul este acela de a creşte atractibilitatea, mai ales a tinerilor pentru activități în natură", spune Teodor Suciu, director Direcția Silvică Bihor. 

Citește și: ANALIZA KEYSFIN Cifra de afaceri a firmelor de reciclare din România ar putea ajunge la 13 miliarde de lei

Şi pentru că este vorba de o pădure smart se vor putea face şi update-uri, cum ar fi adăugarea de informaţii audio în timp ce turiștii admiră peisajul. 

Valoarea investiției a fost de 12.000 de lei. Astfel de proiecte vor exista şi în alte păduri din judeţul Bihor. 

Sursa foto: Pixabay