Pădurea Letea, situată în nord-estul Deltei Dunării, este un adevărat colț de paradis natural, oferind un peisaj exotic și neobișnuit pentru Europa. Aceasta este cea mai nordică pădure subtropicală de foioase de pe continent, și totodată cea mai veche rezervație naturală din România. Cu o floră și faună impresionantă, pădurea găzduiește specii rare precum vulturul codalb, prigoria și peste zece specii de orhidee, care își găsesc un habitat unic între dunele de nisip mișcătoare.
Pădurea Letea nu este doar un refugiu verde luxuriant, ci și un spațiu în care natura și istoria se împletesc. În urmă cu 6.000 de ani, în locul acestei păduri se întindea marea, dovadă fiind dunele de nisip care, uneori, ajung la înălțimi de 22 de metri. Astăzi, acestea sunt modelate constant de vânt, oferind un spectacol vizual unic, accentuând fragilitatea și frumusețea acestui ecosistem.
Pădurea Letea este populată de aproximativ 2.500 de cai sălbatici, care cutreieră liberi printre tufărișurile dese. Acești cai oferă un spectacol impresionant pentru turiștii care vizitează zona, contribuind la farmecul sălbatic al locului.
Recunoscută la nivel internațional, Pădurea Letea, alături de Pădurea Caraorman și întreaga Deltă a Dunării, este considerată a treia zonă din lume ca diversitate biologică, după Arhipelagul Galapagos și Marea Barieră de Corali. Peste 5.500 de specii de plante și animale trăiesc în acest ecosistem, transformând regiunea într-un adevărat rai pentru cercetători și iubitori ai naturii.