Solutii

Când are loc Ora Pământului în 2023. Şapte activităţi pe care le poţi face

4
min
16/3/2023

La 16 ani de la lansare, Ora Pământului este mai relevantă ca niciodată.

Evenimentul organizaţiei de mediu WWF va avea loc anul acesta pe 25 martie, începând cu ora locală 20:30.

Zeci de mii de oameni din 123 de state şi teritorii au promis deja că vor petrece 60 de minute făcând ceva pozitiv pentru planeta noastră, potrivit organizatorilor, care speră ca evenimentul de anul acesta să fie cel mai mare de până acum.

„Ar putea o singură oră să schimbe lumea? E doar o oră... Dar dacă această Oră îi va inspira pe milioane de oameni să acţioneze pentru planetă, amintindu-ne să facem ca toate celelalte ore să conteze? Acest lucru ar putea aduce o schimbare imensă”, au scris organizatorii pe Twitter.

Evenimentul anual încurajează oamenii să stingă luminile timp de o oră, însă există şi alte activităţi pe care le poţi face cu ocazia Orei Pământului.

Şapte activităţi pe care le poţi face pentru a marca Ora Pământului

1. Adună gunoiul din zona în care locuieşti.

2. Pregăteşte un fel de mâncare sustenabil.

3. Citeşte un articol despre mediu sau despre criza climatică.

4. Vizionează un documentar despre natură – dacă eşti în pană de idei, poţi încerca un episod din „Planeta noastră”, un serial narat de Sir David Attenborough.

5. Vizionează un filmuleţ educativ despre conservarea naturii sau ascultă un podcast cu unele dintre cele mai mari nume din mişcarea ecologistă.  

6. Caută un eveniment dedicat Orei Pământului organizat cel mai aproape de tine şi participă şi tu.

7. Mergi într-un tur ghidat în cel mai apropiat parc sau cea mai apropiată rezervaţie naturală de tine şi află mai multe despre plantele şi animalele din zona ta.

Citeşte şi: Alertă într-o ţară din Europa. Resursele de apă şi mâncare sunt puse la risc de criza climatică

Foto: Freepik