Stiri

Opt tone de deseuri, majoritatea electrocasnice, au fost refuzate la intrarea în România

2
min
15/7/2021

Poliţiştii de frontieră arădeni și bihoreni și angajații Gărzii Naţionale de Mediu au refuzat în week-endul trecut să permită intrarea în țară a unui transport de 8 tone de deșeuri constând în combine frigorifice uzate.

Astfel, în 3 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani. Acesta transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, combine frigorifice de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România, relatează g4media.ro.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 8.000 de kilograme de combine frigorifice uzate care erau de fapt deşeuri, încărcătură pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. Combinele frigorifice transporate erau trecute în acte drept funcționale, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră Oradea.

Cazurile de importuri ilegale de deșeuri s-au înmulțit semnificativ în ultimele luni.

Autoritățile au luat aceeași măsură și în cazul unui transport de 14 tone de deșeuri din plastic.