Stiri

Operatorul de apă-canal din Botoșani, amendat de Garda de Mediu cu 40 de mii de lei, la o lună după o amendă identică

6
min
28/9/2022

Sancțiunea a venit după un control făcut de comisarii de mediu pe 22 august a.c. și o revenire în teren la o lună de la primele constatări, pe 22 septembrie.

Nova Apaserv, operatorul de apă din județul Botoșani a încasat a doua amendă de 40.000 de lei din partea comisarilor de mediu. Asta după ce apele uzate din rețeaua de canalizare au ajuns să fie deversate direct în stradă, relatează Monitorul de Botoșani. Sancțiunea a venit după un control făcut de comisarii de mediu pe 22 august a.c. și o revenire în teren la o lună de la primele constatări, pe 22 septembrie.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

În urma verificărilor efectuate pe un amplasament la limita municipiului Botoșani cu localitatea Cătămărăști Deal s-a constat că operatorul de apă-canal nu a realizat în totalitate și la termen măsurile impuse la controlul anterior, respectiv întreținerea și repararea rețelelor și sistemelor de canalizare-epurare, în vederea asigurării funcționării continue a acestora.

Totodată s-a constatat că operatorul economic nu deține autorizație de mediu pentru rețeaua de canalizare extinsă, care preia apele uzate fecaloid menajere din localitatea Cătămărăști Deal.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

„La data controlului apele uzate fecaloid menajere erau deversate atât în Calea Națională cât și prin golirea de preaplin într-un șanț colector deschis. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen în vederea remedierii acestora și s-au aplicat două sancțiuni contravenționale respectiv un avertisment și o amendă de 40.000 de lei”, a precizat Cristina Kashyap, șeful Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani.

Sursa foto: Facebook/ Garda Națională de Mediu