Stiri

Octavian Berceanu: Oficialii de la Bruxelles, speriați de modul apocaliptic în care gestionăm partea de deșeuri

2
min
17/11/2022

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a vorbit, într-un interviu pentru PSNews, despre motivele pentru care România este denumită “groapa de gunoi a Europei”.

Berceanu a declarat că una dintre cele mai mari probleme din România în ceea ce privește poluarea este absența colectării selective a deșeurilor, ale cărei efecte sunt vizibile mai ales în Capitală.

Modul apocaliptic în care gestionăm partea de deșeuri

„Doar Bucureștiul produce peste 25% din ce înseamnă deșeuri în România și n-am văzut o reciclare separată pe fracții. Tot gunoiul merge majoritar pe groapa de gunoi. Iarăși, să ai o singură groapă de gunoi și aceea privată, dezavantajul este că se va umple foarte repede. Încă nu avem colectare selectivă.”

Situația actuală a deșeurilor din România a devenit îngrijorătoare pentru oficialii de la Bruxelles, fiind asemănătoare cu cea a Italiei sau a țărilor din Africa, potrivit declarațiilor fostului șef al Gărzii de Mediu.

„Italia se mai luptă cu o situație ca a noastră, câteva țări din Africa, dar noi suntem totuși în Europa și oficialii de la Bruxelles sunt speriați de modul apocaliptic în care noi gestionăm partea asta de deșeuri”, a mai spus el.

Sursa foto: Facebook/ Octavian Berceanu