Stiri

Oceanele sunt mai calde şi mai acide, cu un nivel al apelor în creştere, avertizează un raport climatic

3
min
20/5/2022

Căldura captată de gazele cu efect de seră provenite din activităţile umane vor încălzi planeta timp de multe generaţii viitoare

Oceanele lumii au atins în 2021 cele mai călduroase şi mai acide niveluri înregistrate până în prezent în timp ce topirea calotelor glaciare a provocat creşteri record ale nivelului mărilor, a avertizat miercuri Organizaţia Meteorologică Mondială (WMO), potrivit Reuters.

Oceanele au fost afectate de cele mai frapante extreme, avertizează WMO care a detaliat o serie de perturbări cauzate de schimbările climatice în raportul său anual ''State of the Global Climate''.

Citește și: Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?

''Clima se transformă sub ochii noştri. Căldura captată de gazele cu efect de seră provenite din activităţile umane vor încălzi planeta timp de multe generaţii viitoare'', a declarat secretarul general al WMO, Petteri Taalas, într-un comunicat.

Raportul WMO vine în continuarea celui mai recent raport de evaluare climatică realizat de ONU, care a avertizat că umanitatea trebuie să reducă drastic emisiile de gaze cu efect de seră riscând altfel să se confrunte cu tot mai multe schimbări climatice catastrofale la nivel global.

Citește și: Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

Nivelurile atmosferice de dioxid de carbon şi metan, gaze cu efect de seră, în 2021 au depăşit recordurile anterioare, a precizat WMO.

Sursa foto: Pixnio