Stiri

O tonă de deșeuri lăsate de șoferii de pe Valea Oltului se strâng în fiecare săptămână

5
min
27/5/2022

Drumarii ajung să strângă de pe marginea drumului până și electrocasnice mari, mobilier și deșeuri de construcții, lucruri care în mod clar nu ar trebui să ajungă aici.

În multe zile, în parcările de pe Valea Oltului coșurile de gunoi dau pe dinafară, iar pe șosea, acolo unde se formează cozi în urma lucrărilor la drum se strâng grămezi de gunoaie, fiind momentul în care, din plictiseală, șoferii își fac curat în mașină.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP) susține că într-o săptămână, angajații de la Districtul Șelimbăr strâng de pe Valea Oltului aproximativ o tonă de gunoaie și că nu mai fac față, cerând ajutor poliției și administrațiilor locale, scrie turnulsfatului.ro.

Drumarii ajung să strângă de pe marginea drumului până și electrocasnice mari, mobilier și deșeuri de construcții, lucruri care în mod clar nu ar trebui să ajungă aici.

„Colegii noștri de la Districtul Șelimbăr, din cadrul Secției de Drumuri Naționale Sibiu, adună în fiecare lună aproximativ o tonă de deșeuri de pe tronsonul administrat de DRDP Brașov pe DN7. Adesea gunoiul de pe marginea drumului provine chiar din gospodăriile din apropierea drumului.

Astfel, suntem nevoiți să strângem și deșeuri care nu ar avea ce să caute acolo, cum ar fi: electrocasnice vechi, mobilier sau deșeuri din materiale de construcții.

În plus, suntem nevoiți să intervenim foarte des și la incidente legate de pierderea încărcăturii, în special de către utilajele care transportă materiale de construcții (nisip, pietriș, beton) sau la curățarea noroiului adus de mașini de pe drumurile laterale neasfaltate și de pe șantierele din zonă drumurilor naționale.

Periodic executăm lucrări de decolmatare a șanțurilor și tăierea vegetației nedorite, efectuate tot cu personalul și utilajele proprii, mai ales în perioada primăvară – toamnă, ori de câte ori este necesar”, susține directorul DRDP Brașov, Alexandru Duțu, într-un răspuns transmis Turnul Sfatului.

Sursa foto: Turnul Sfatului