Stiri

O rețea de piste de biciclete va lega toate cartierele Brașovului

3
min
31/10/2022

Primăria Brașov a depus recent 4 noi proiecte prin PNRR pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste pentru biciclete.

Brașovul va avea o rețea de piste de biciclete care va lega toate cartierele orașului, după ce administrația locală a depus recent 4 proiecte prin PNRR pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste.

Primăria Brașov a depus recent 4 noi proiecte prin PNRR pentru amenajarea a 16,4 kilometri de piste pentru biciclete, cu o valoare totală de 3,3 milioane de euro.

Acestea se vor adăuga traseelor pentru biciclete din cadrul proiectului „Calea verde“, o arteră verde a Brașovului, cu o lungime de aproximativ 42 de km, care va lega principalele puncte de interes din oraș, și altor două trasee pentru biciclete, care acoperă alți 10 km, proiecte aflate în prezent în derulare.

„Prin aceste investiții, realizate cu fonduri nerambursabile, vom conecta cartierele Brașovului cu zonele de interes major și le vom lega între ele. Transportul cu bicicleta este una dintre soluțiile optime pentru un oraș de dimensiunile Brașovului și avem atâtea exemple de orașe din Europa care au devenit mult mai prietenoase pentru locuitori odată cu dezvoltarea acestui sistem de transport”, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului.

Sursa foto: PxHere