Stiri

O pădure antică, descoperită în China: speciile noi pe care le adăpostește

6
min
16/6/2022

Speleologii au găsit dolina de peste trei sute de metri lungime și 190 de metri adâncime în timp ce explorau peșterile din regiune.

Oamenii de știință din China au descoperit specii de animale și plante necunoscute până acum, care pândesc în fundul unei doline din Leye.

Niște speleologi au găsit dolina de peste trei sute de metri lungime și 190 de metri adâncime în timp ce explorau peșterile din regiune.

Astfel, Zhang Yuanhai, un inginer senior de la Institutul de Geologie Carstică din China Geological Survey, a declarat, de asemenea, unui serviciu de știri de stat că situl are trei peșteri, precum și o pădure veche care se ascunde în adâncurile sale.

Există, de asemenea, copaci de 30 de metri înălțime, a raportat NPR, și există aproximativ 30 de alte doline masive similare în țară.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

În acest sens, predicția lui Lixin despre noile specii este probabil să devină realitate, deoarece mediile izolate din întreaga lume creează de mult plante și animale interesante, unice, care se adaptează la biomul lor.

Insulele Galapagos sunt probabil cel mai cunoscut exemplu și se mândresc cu mai multe specii indigene găsite nicăieri altundeva, dar chiar și apele reci ale Antarcticii aduc descoperiri pentru cercetători.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

Peisajul plin de doline este cunoscut ca un peisaj carstic, format în principal prin dizolvarea rocii de bază de către apele subterane. Acest lucru înseamnă că în zonă sunt create doline și peșteri interesante.

Aceasta este rară, totuși, deoarece este adâncă, dar are formă, astfel încât suficientă lumină se filtrează, ceea ce înseamnă că arbuștii mari pot crește.

Sursa foto: PxHere