Stiri

O nouă ediție a programului național de eco-educație, Școala Ecoterrienilor

8
min
23/9/2022

Școlile sunt invitate să se înscrie într-o nouă ediție a programului de conștientizare. 

Începând cu data de 23 septembrie 2022, ECOTIC și ECOTIC BAT lansează cea de-a cincea ediție a campaniei Școala Ecoterrienilor adresată școlilor și viitoarei generații de cetățeni responsabili. 

Campania, care se va desfășura în perioada 23 septembrie 2022-10 iulie 2023, are drept obiectiv conștientizarea elevilor asupra importanței protecției mediului și a colectării separate de deșeuri electrice, electronice, de surse de lumină și baterii.

Începând cu 23 septembrie 2022, ECOTIC și ECOTIC BAT invită școlile să participe la programul național de conștientizare și colectare a echipamentelor electrice si a bateriilor uzate. Acesta se axează pe 2 direcții principale: 

·     cea de conștientizare,  în care școlile participante vor implementa activități de educație ecologică

·     cea de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice, becuri și neoane, precum și deșeuri de baterii și acumulatori.

Ce tip de instituții de învățământ se pot înscrie?

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Sunt invitate să se înscrie în perioada 23 septembrie - 10 octombrie 2022 școlile primare și/sau gimnaziale. Înscrierea se poate face accesând formularul dedicat de aici

Școlile participante la campanie vor primi un set de materiale de informare și educație ecologică și un set de recipiente în care vor putea colecta deșeuri de echipamente electrice si electronice, corpuri de iluminat și deșeuri de baterii și acumulatori. Activitățile se vor desfășura concomitent cu lecțiile de la clasă, putând fi realizate atât în format fizic cât și în sistem online. 

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Implicarea școlilor în campanie va fi premiată. Astfel, școlile care vor realiza lecțiile și/sau activitățile practice și/sau vor colecta deșeuri electrice și electronice/deșeuri de baterii vor primi vouchere cadou pentru achiziționarea de produse necesare activității școlare.

Totodată, organizatorii vor acorda premii și celor mai implicați profesori și elevi pentru a-i răsplăti pentru efortul depus în protejarea mediului.