Solutii

O companie din România folosește Inteligența Artificială să detecteze bateriile în echipamentele electronice ce merg la reciclare

3
min
19/12/2022

Atunci când unele tipuri de baterii ,aflate în interiorul DEEE-urilor, sunt deteriorate, se aprind sau explodează cauzând incendii.

O companie românească anunță că se va folosi de inteligența artificială în cadrul unui program pentru dezvoltarea tehnologiilor de detectare a bateriilor din echipamentele electrice și electronice pentru a preveni incendiile cauzate de acestea la instalațiile de reciclare.

GreenWEEE International, lider de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), anunță că este parte din consorțiul GRINNER, format dintr-o echipă interdisciplinară de experți din șapte organizații de cercetare și industrii din același număr de țări europene, condusă de LYNQ, o companie specializată în producție de software.

Proiectul GRINNER, lansat pe 1 septembrie 2022, dezvoltă o tehnologie de detectare a bateriilor bazată pe sisteme de inteligență artificială (AI) ce utilizează date de la detectoare de raze X pentru a localiza bateriile în fluxul de DEEE-uri pe instalațiile de reciclare.

Soluția GRINNER include, de asemenea, folosirea unui sistem robotizat pentru îndepărtarea automată (preluare și plasare) în siguranță a bateriilor înainte de faza de mărunțire în instalații.

Atunci când unele tipuri de baterii aflate în interiorul DEEE-urilor, în special litiu-ion (Li-ion) și hidrură de nichel-metal (NiMH) sunt deteriorate, se aprind sau explodează cauzând incendii.

Sursa foto: Green WEEE