Stiri

O „centură de căldură extremă” va acoperi centrul Statelor Unite în următoarele trei decenii

3
min
22/8/2022

Această zonă, în care trăiesc peste 100 de milioane de americani, va experimenta în 2053 cel puţin o zi de căldură extremă pe an.

O „centură de căldură extremă” va acoperi în 30 de ani centrul Statelor Unite, din Louisiana, în sudul ţării, până la Lacul Michigan, în nord, traversând zona Midwest a ţării, potrivit unui nou raport publicat luni, relatează AFP.

Această zonă, în care trăiesc peste 100 de milioane de americani şi care acoperă un sfert din SUA, va experimenta în 2053 cel puţin o zi de căldură extremă pe an, cu o temperatură resimţită de peste 51 grade Celsius, potrivit acestui raport al organizaţiei non-profit First Street Foundation. În prezent, în această situaţie se află doar aproximativ 50 de comitate americane, în care trăiesc 8 milioane de persoane. 

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

În 30 de ani însă, această situaţie va afecta peste 1.000 de comitate, mai ales în statele Texas, Louisiana, Arkansas, Missouri, Illinois, Iowa, Indiana şi chiar în sudul Wisconsin, transmite Agerpres.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Zona Midwest este afectată în special din cauza distanţei sale faţă de ocean, notează raportul, deşi sunt afectate şi alte regiuni mai mici de pe coasta de est şi din sudul Californiei. Căldura este fenomenul meteorologic care provoacă cele mai multe victime în Statele Unite, înaintea inundaţiilor şi a uraganelor.

Sursa foto: Flickr