Stiri

Noduri-cheie de transport germane (Berlin și Munchen), perturbate de activiştii pentru climă „Last Generation”

4
min
6/12/2022

Perturbarea produsă luni dimineaţa a fost "moderată", a precizat poliţia germană.

Activiştii pentru climă „Last Generation” au vizat luni noduri cheie de transport în două dintre cele mai mari oraşe din Germania, Berlin şi Munchen, semnalând o reluare a campaniei lor de protest împotriva schimbărilor climatice.

Lipiți de asfalt

Cinci persoane s-au lipit de asfalt în faţa gării centrale din Berlin, a anunţat poliţia. Alte două proteste similare au avut loc în alte locaţii în centrul capitalei Germaniei.

La Munchen, poliţia a anunţat că nouă persoane s-au lipit de asfalt şi au blocat traficul în jurul pieţei Karlsplatz. Protestatarii purtau veste reflectorizante şi au folosit pancarte pentru a atrage atenţia asupra cererilor lor.

Perturbarea produsă luni dimineaţa a fost "moderată", a precizat poliţia germană.

Activiştii „Last Generation” au anunţat duminică că plănuiesc să-şi reia şi să-şi intensifice protestele începând de luni în Germania pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Grupul a organizat proteste de la începutul anului, blocând străzi şi luând drept ţinte opere de artă faimoase expuse în muzee europene, printre altele.

Cea mai recentă acţiune a constat în închiderea traficului aerian timp de două ore pe aeroportul BER din Berlin după ce activiştii au pătruns pe piste.

Sursa foto: Twitter/ Letzte Generation