Stiri

Nepal: Problema gunoiului din capitala Kathmandu a ajuns pe mâna forțelor de ordine

5
min
8/7/2022

Autoritățile din Nepal au solicitat de curând intervenția forțelor de ordine pentru a ajuta la strângerea gunoiului din Kathmandu.

Asta după ce protestatarii au blocat accesul la depozitele de deșeuri, acuzând autoritățile că au ignorat problemele de sănătate la care se expun locuitorii care stau în apropierea munților de gunoaie care emană mirosuri neplăcute.

Piața Durbar din Kathmandu a fost împânzită de gunoaie timp de săptămâni întregi, în timp ce locuitorii din satele din împrejurimi au respins mașinile care transportau gunoiul din capitala în care trăiesc 1,4 milioane de oameni.

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

„A fost un coșmar să ne plimbăm printre gunoaie pentru a lua copiii de la școală, a face cumpărăturile și alte treburi zilnice”, a precizat Laxmi Sarma.

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

Acest blocaj a coincis cu sezonul anual de cățărări în care alpiniști de talie mondială, călători și turiști din Occident se adună primăvara pentru aventură în aer liber. În imaginile video s-a putut vedea cum europenii săreau cu mare grijă prin gunoiul care le ajungea până la glezne, acoperind în unele locuri întreaga porțiune de drum.

Sursa foto: Wikimedia Commons