Stiri

Namibia: 11 rinoceri negri, braconaţi în ultimele două săptămâni într-un parc naţional

4
min
20/6/2022

Namibia găzduieşte aproape jumătate din populaţia mondială de rinoceri negri, cei mai mulţi dintre aceştia fiind în Parcul Naţional Etosha

Unsprezece exemplare de rinocer negru au fost braconate în luna iunie în Parcul Naţional Etosha din Namibia, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Pădurilor şi Turismului din această ţară, Romeo Muyunda, informează agenţia Xinhua.

Potrivit cercetărilor, carcasele cu corn au între trei săptămâni şi mai mult, a precizat Muyunda într-un comunicat.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

"Acest lucru este regretabil şi un indiciu puternic că lupta împotriva braconajului nu s-a încheiat", a spus el, adăugând că ministerul şi forţele de ordine vor intensifica măsurile de protecţie a faunei sălbatice şi intervenţiile pentru aplicarea legii, inclusiv prin patrule, pază şi colectarea de informaţii.

Muyunda a declarat că încă nu au fost efectuate arestări în urma recentei descoperiri a carcaselor, ancheta fiind în curs.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Până în prezent, un total de 22 de rinoceri au fost braconaţi în acest an, a adăugat oficialul.

Namibia găzduieşte aproape jumătate din populaţia mondială de rinoceri negri, cei mai mulţi dintre aceştia fiind în Parcul Naţional Etosha. Parcul are, de asemenea, cea mai mare populaţie de rinocer negru din lume care a supravieţuit pe terenuri comunale.

Sursa foto: Pixabay