Stiri

Musonul devastează și Bengaluru, capitala tehnologică a Indiei, oraș inundat aproape complet

6
min
6/9/2022

Bengaluru, unde îşi au sediul diverse companii internaţionale, precum şi startup-uri autohtone, a devenit un important centru de afaceri din sudul ţării.

Regiuni extinse din Bengaluru, capitala tehnologică a Indiei, au fost acoperite de ape, luni, în urma ploilor torenţiale care au dezrădăcinat copaci, au paralizat traficul şi au determinat companiile să îşi anunţe angajaţii să lucreze de acasă, existând temeri privind continuarea acestor perturbări ale activităţilor pe parcursul întregii săptămâni, informează Reuters.

De patru ori mai multă ploaie decât media

În cartierul Bangalore Urban au fost înregistrate duminică cantităţi de precipitaţii de 28,1 mm, cu 368% peste medie, conform datelor compilate de Departamentul de Meteorologie al Indiei (IMD).

De la începutul sezonului musonic, la 1 iunie, cantităţile de precipitaţii au fost cu 141% mai mari comparativ cu valorile medii.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

Bengaluru, unde îşi au sediul diverse companii internaţionale, precum şi startup-uri autohtone, a devenit un important centru de afaceri din sudul ţării.

"În Bengaluru şi Karnataka din zona sudică interioară este probabil să cadă ploi abundente până vineri. De sâmbătă, precipitaţiile se vor diminua", a declarat un înalt reprezentant al IMD cu sediul în Pune.

Multinaționalele și-au ținut angajații acasă

Luni, Morgan Stanley şi Goldman Sachs Group Inc şi-au anunţat angajaţii să lucreze de acasă, au declarat unele surse pentru Reuters. Companiile Wipro Ltd şi Flipkart, deţinută de Walmart, au transmis de asemenea angajaţilor să lucreze de acasă.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru 

"După doi ani de muncă de acasă, companiile revin, iar infrastructura s-a prăbuşit complet", a declarat Krishna Kumar, director general Outer Ring Road Companies Association (ORRCA). Grupul reprezintă companii ale căror birouri sunt situate pe şoseaua de centură a oraşului. "Autorităţile trebuie să se concentreze pe extinderea infrastructurii", a precizat Kumar.

Din cauza inundaţiilor de luni, locuitorii au fost nevoiţi să golească subsoluri şi parcări şi să petreacă mai mult timp în trafic. În plus, în unele zone au fost înregistrate pene de curent.

Sursa foto: NDTV