Stiri

Multe firme din București aruncă gunoiul pe stradă, a constatat Poliția Locală

4
min
3/2/2023

Reflexul multor bucureșteni este să arunce pe lângă tomberoane.

Poliţia Locală Bucureşti anunţă că peste jumătate din cei 80 de operatori economici verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional pentru depozitarea necontrolată de deşeuri menajere pe domeniul public.

Restaurant fără autorizație de mediu

Totodată, în centrul Capitalei, poliţiştii locali au constatat că un restaurant funcţiona fără autorizaţie de mediu, motiv pentru care a fost amendat cu 60.000 de lei. În total, valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii locali a fost de 120.500 de lei.

"Peste jumătate din cei 80 de operatori economici verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional pentru depozitarea necontrolată de deşeuri menajere pe domeniul public. Un caz aparte s-a înregistrat în centrul Capitalei, unde poliţiştii locali au constatat că un restaurant funcţiona fără autorizaţie de mediu - act administrativ obligatoriu, care, potrivit legii, stabileşte impactul asupra mediului a activităţilor desfăşurate de respectivul agent economic. Pentru nerespectarea OUG 195/2005 privind protecţia mediului, reprezentantul societăţii a fost sancţionat cu amendă contravenţională de 60.000 de lei. În total, valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii locali ai DGPLCMB a fost de 120.500 de lei", informează Poliţia Locală Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

Mai poți citi: O capsulă radioactivă pierdută în statul Australia de Vest a fost găsită

Conform aceleiaşi surse, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a declanşat, la jumătatea lunii ianuarie, o serie de acţiuni de verificare a modului în care agenţii economici din Bucureşti sortează deşeurile menajere în vederea colectării selective a acestora. A fost verificat şi modul în care agenţii comerciali, în special cei care îşi desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice, respectă normele de salubrizare şi igienizare ale Capitalei prevăzute de Hotărârea CGMB 120/2010, pentru menţinerea unui mediu civilizat.

foto: Facebook/Poliția Locală București