Stiri

Moscova, învăluită în fum de la incendii de pădure şi turbă

7
min
26/8/2022

Potrivit ONG-ului Greenpeace, prezent la faţa locului, aceste incendii au afectat o zonă de peste 3.300 de hectare.

Un smog şi un miros de ars a învăluit zilele trecuite oraşul Moscova, din cauza unor incendii de pădure importante într-o regiune vecină a capitalei ruse, în plină caniculă, a constatat AFP, potrivit News.ro.

Ministerul rus însărcinat cu Situaţii de Urgenţă anunţă că 470 de pompieri şi 175 de vehicule - trei avioane şi elicoptere - au fost desfăşurate în vederea stingerii acestor incendii în regiunea Reazan, situată la aproximativ 250 de kilometri sud-est de Moscova.

Potrivit ONG-ului Greenpeace, prezent la faţa locului, aceste incendii au afectat o zonă de peste 3.300 de hectare.

Citește și: FOTO Parcul Regele Mihai, afectat de secetă, abandonat de Primăria Capitalei

Guvernatorul interimar al regiunii, Pavel Malkov, a anunţat ieri seară că cel puţin 800 de hectare au fost devastate de flăcări.

El a anunţat astăzi că trei incendii erau în curs, pe o suprafaţă de 181 de hectare, în rezervaţia naturală Oka şi în Parcul Naţional Meşciorscki - vaste zone mlăştinoase.

"Există o mare probabilitate să ardă din cauza unei acţiuni umane. Iar căldura şi seceta persistente creează condiţii favorabile extinderii focului", anunţa miercuri Greenpeace.

Citește și: Pentru cele peste 15.000 de PET-uri și doze de aluminiu colectate de participanții la Electric Castle, Lidl România donează 200.000 de lei pentru renovarea castelului Bánffy din Bonțida

Acestor condiţii li se alătură rafale puternice de vânt.

ONG-ul precizează că aceste incendii de pădure şi de turbă afectează o zonă marcată în 2010 de incendii grave, ale căror fumuri au acoperit Moscova timp de mai multe zile, provocând îngrijorări sanitare puternice.

Rusia - extrem de afectată de consicenţele modificărilor climatice - a înregistrat în ultimii ani incendii de pădure grave, mai ales în Siberia şi în Extremul Orient, nişte zone uriaşe şi greu accesibile.

Sursa foto: PxHere