Solutii

Modelele Neue Klasse ale BMW vor avea piese realizate din plase de pescuit reciclate

7
min
15/9/2022

BMW Group lucrează cu diferite abordări pentru a utiliza deşeurile de plastic din industria maritimă ca materie primă pentru componentele automobilelor

Într-o premieră pentru industria auto, modelele NEUE KLASSE care urmează să fie lansate începând cu 2025 vor avea piese ornamentale din plastic a căror materie primă conţine aproximativ 30% plase şi frânghii de pescuit reciclate.

Această materie primă este obţinută în mod proactiv din porturile din întreaga lume pentru a se asigura că nu ajunge să fie aruncată în mare!

Într-un proces exclusiv de reciclare, deşeurile din industria maritimă sunt folosite pentru a produce piesele ornamentale potrivite pentru exteriorul şi interiorul viitoarelor automobile. Interesant este că toate componentele rezultate au o amprentă de carbon cu aproximativ 25% mai mică decât echivalentele lor făcute din materiale plastice fabricate în mod tradiţional.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

BMW Group lucrează cu diferite abordări pentru a utiliza deşeurile de plastic din industria maritimă ca materie primă pentru componentele automobilelor, pentru a conserva resursele valoroase şi pentru a reduce emisiile de CO2. Această formă de reciclare face posibilă reducerea nevoii de materiale plastice primare pe bază de ţiţei şi, în acelaşi timp, contracararea poluării oceanelor.

ECONYL, fabricat din plase de pescuit aruncate şi din pardoseli uzate

Deşeurile de nailon reciclate formează baza unui fir sintetic din care sunt fabricate covoraşele din noile BMW iX şi BMW X1, de exemplu. Acest material, cunoscut sub numele de ECONYL, este fabricat din plase de pescuit aruncate, precum şi din pardoseli uzate şi deşeuri reziduale din producţia de plastic.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Într-o nouă iniţiativă dezvoltată în cooperare cu compania daneză PLASTIX, BMW Group duce şi mai departe reciclarea deşeurilor maritime de plastic. După separare, plasele şi frânghiile de pescuit sunt supuse unui proces inovator care produce granule de plastic.

În timp ce plasticul maritim reciclat a fost folosit până în prezent doar în industria auto sub formă de fibre pentru componentele ale automobilelor noi, acest material reciclat este potrivit acum, în premieră, şi pentru procesul de turnare prin injecţie! Materia primă pentru componentele astfel fabricate poate consta în aproximativ 30% din deşeuri maritime de plastic.