Solutii

Misiune de ecologizare pe Dunăre realizată de Ferry Porsche Stiftung

2
min
2/5/2022

Ambarcațiunea, extrem de eficientă, numită CollectiX, este echipată cu bandă transportoare și senzori inteligenți, care colectează informații despre cantitatea, tipul și compoziția deșeurilor.

Ferry Porsche Stiftung s-a alăturat Audi Environmental Foundation, BABOR și start-upului ecologic everwave pentru a lucra împreună pentru un viitor curat, ne informează Csrmedia.

Astfel, pentru a marca Ziua Pământului de pe 22 aprilie, cei patru parteneri trimit în România o ambarcațiune de colectare a deșeurilor din ape curgătoare. Nava va petrece următoarele cinci săptămâni îndepărtând plasticul și alte deșeuri din Dunăre.

Ambarcațiunea, extrem de eficientă, numită CollectiX, este echipată cu bandă transportoare și senzori inteligenți, care colectează informații despre cantitatea, tipul și compoziția deșeurilor. Aceste date vor ajuta la dezvoltarea unei soluții pe termen lung și a unor strategii preventive pentru regiune, dincolo de munca inițială de eliminare a deșeurilor.

„Sustenabilitatea este printre cele mai importante probleme ale timpului nostru din punct de vedere economic, ecologic și social. Copiii și tinerii în special sunt aproape de inima Fundației Ferry Porsche. Acesta este motivul pentru care lucrăm cu parteneri pentru a face mediul un pic mai curat”, a declarat Sebastian Rudolph, CEO al Fundației Ferry Porsche.

Peste 11 milioane de tone de plastic ajung în oceanele lumii în fiecare an. O mare parte ajunge pe căi navigabile precum Dunărea. Fluviul, care își are originea în Germania și trece prin 10 țări, este unul dintre cele mai puternic poluate cursuri de apă din Europa. Anul trecut, Audi Environmental Foundation, BABOR și everwave din Serbia au scos peste 3,2 tone de plastic din Dunăre.

Cu Fundația Ferry Porsche la bord, misiunea câștigă acum un nou impuls: colaborarea va extinde și va intensifica semnificativ campania de curățare. Pe lângă utilizarea ambarcațiunilor, partenerii plănuiesc și o campanie extinsă de informare care are ca scop creșterea gradului de conștientizare și promovarea acțiunii durabile.