Stiri

Ministrul Mediului vrea orașe sustenabile cu bani din PNRR

5
min
22/6/2022

Tanczos Barna spune că suntem departe de a fi la un nivel acceptabil în ceea ce privește colectarea deşeurilor.

Suntem departe de a fi eficienţi şi la un nivel acceptabil în colectarea deşeurilor, dar sper ca, în următorii ani, investiţiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) să ajute autorităţile locale şi companiile să-şi îndeplinească ţintele care sunt extrem de ambiţioase la nivel european, a declarat, joi, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.

„Sustenabilitatea înseamnă şi reciclarea deşeurilor non-menajere, cele voluminoase şi care astăzi, din păcate, nu au o reţea dezvoltată.

La o distanţă de fiecare casă, de fiecare apartament trebuie să existe o locaţie unde să putem să ne ducem mobilierul uzat, cauciucurile uzate, sticla, pantofi, toate deşeurile voluminoase sau toate deşeurile din construcţii rezultate de la renovarea apartamentului. Această infrastructură trebuie construită şi atunci oraşele vor fi, într-adevăr, sustenabile.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

Deocamdată, suntem departe de a fi eficienţi în colectarea deşeurilor electrice şi electronice, departe de a fi la un nivel acceptabil de colectare a deşeurilor, de a avea un sistem de colectare eficient.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Sper ca, în următorii ani, investiţiile din PNRR să ajute autorităţile locale şi companiile să-şi îndeplinească ţintele care sunt extrem de ambiţioase la nivel european”, a afirmat Tanczos Barna, citat de Agerpres.

Oficialul a menţionat, totodată, că oraşele sustenabile sunt cele în care procentul de deviere a deşeurilor de la groapa de gunoi este semnificativ.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna