Stiri

Ministrul Mediului: Avem opt judeţe care au mai puţin de zece la sută terenuri forestiere

5
min
23/6/2022

Tanczos Barna spune că echilibrul a fost distrus cu fenomenul de despădurire şi de transformare a unor zone în terenuri agricole.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat că România are opt judeţe care au mai puţin de zece la sută terenuri forestiere, precizând că echilibrul a fost distrus cu fenomenul de despădurire şi de transformare a acelor zone în terenuri agricole.

El a precizat că acest lucru se poate remedia deoarece există în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă finanţare pentru împădurirea a 57.000 de hectare.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

Tanczos Barna a fost prezent la evenimentul dedicat Zilei Mondiale pentru Combaterea Deşertificării şi Secetei, organizat de Administraţia Naţională de Meteorologie. 

El a afirmat că la nivel mondial a fost luată decizia de oprire transformării pădurilor în terenuri agricole. 

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

La nivel mondial s-a luat decizia să se oprească un fenomen extrem, extrem de periculos la adresa omenirii, fenomenul transformării pădurilor sau terenurilor împădurite în terenuri agricole.

Pot să spun acum fără nicio problemă că acest lucru nu ne afectează şi nu ameninţă România.

Fenomenele de despădurire sunt caracteristice altor continente, dar Europa, printr-o măsură extrem de puternică, va susţine stoparea acestui fenomen pentru că vor fi listate produsele care provin din terenuri agricole care au fost obţinute prin desfiinţarea pădurilor, prin despădurire şi acele produse nu vor mai fi acceptate în Uniunea Europeană”, a transmis ministrul Mediului.

Sursa foto: Facebook / Tanczos Barna