Stiri

Ministerul Mediului preia o haldă de deşeu periculos de la Bacău, în vederea neutralizării

3
min
26/7/2022

Săptămâna trecută Ministerul Mediului a informat Comisia Europeană că Româmânia a mai închis o platformă de depozitare de deşeuri municipale la Făgăraş.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunţat preluarea unei halde de deşeu industrial periculos de la Bacău, de fosfogips, în vederea neutralizării, măsură luată în cadrul eforturilor de închidere a unui dosar de infringement declanşat împotriva statului român de către Comisia Europeană.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Am aprobat astăzi, prin hotărâre de guvern, preluarea unei halde de deşeu industrial periculos de la Bacău, de fosfogips, în vederea neutralizării. Se află pe lista de infringement, anexa infringement-ului care a fost declanşat împotriva statului român de către Comisia Europeană.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Este încă un pas prin care închidem platformele de deşeuri industriale periculoase sau pe cele municipale. Săptămâna trecută, am informat Comisia că am mai închis o platformă de depozitare de deşeuri municipale la Făgăraş. Facem paşi în vederea închiderii acestui dosar de infringement", a declarat ministrul Mediului.

Sursa foto: desteptarea.ro