Stiri

Ministerul Mediului pregătește un program de sprijin pentru românii cu venituri mici

6
min
22/6/2022

Valoarea maximă a ajutorului va fi de cel mult 2.000 euro pentru gospodărie racordată și/ sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare.

Ministerul Mediului pregătește un sprijin pentru românii cu venituri mici. Programul Prima Conectare, aflat în dezbatere la minister, vizează acordarea unui ajutor pentru cei care au media veniturilor bănești lunare nete sub salariul minim brut pe ţară.

Cu un buget de 168 milioane de Euro, programul “Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare” va fi derulat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Această subinvestiție are în vedere sprijinirea conectării populației cu venituri mici la rețelele de alimentare cu apă și canalizare existente.

Citește și: REPORTAJ Parcul Cișmigiu, amenajat de peisagistul grădinilor imperiale de la Viena, abandonat de autorități 

“Practic, toți cei care nu și-au permis din punct de vedere financiar să se conecteze la rețelele publice de alimentare cu apă și la sistemele publice de canalizare o vor putea face acum, prin Prima Conectare” a declarat ministrul Mediului, în conferința de presă dedicată lansării programului Prima Conectare.

Valoarea maximă a ajutorului va fi de cel mult 2.000 euro pentru gospodărie racordată și/ sau branșată la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare (fără TVA) și va fi putea fi solicitată doar de operatorii de apă și canal.

Citește și: A apărut o nouă formă de poluare numită plastitar: amestecul de gudron și microplastice

Astfel, din bugetul alocat programului Prima Conectare, peste 88.400 de gospodării vor fi conectate la sistemele de apă uzată existente.

Este un sprijin consistent pentru familiile și persoanele singure, cu venituri reduse (care au media veniturilor băneşti nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată pe membru de familie), pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare.


Sursa foto: Tanczos Barna