Stiri

Milioane de persoane ar putea fi expuse la niveluri periculoase de stres termic – o condiție care poate duce la blocarea organelor

4
min
22/7/2020

Un studiu arată că stresul termic, până în 2100, poate afecta peste 1,2 miliarde din populația Terrei, de patru ori mai mult decât acum.

Milioane de persoane au locuri de muncă ce îi expun unor condiții cu pericol potențial pentru viață din cauza temperaturilor ridicate. Aceasta înseamnă lucrul în aer liber în ferme și șantiere sau în interior, în fabrici și chiar în spitale. Încălzirea globală va crește șansele condițiilor de vară în care poate fi prea cald pentru oameni, astfel încât să nu poată lucra. Un medic de urgență dintr-un spital din Singapore îngrijește cu greutate un pacient cu COVID 19, este căldură tropical înăbușitoare și ochelarii de protecție se aburesc și transpirația îl copleșește. Condițiile de protecție sanitară nu permit folosirea aerului condiționat și folosirea costumului de protecție face ca totul să fie și mai greu de suportat de-a lungul orelor de muncă. Dezhidratearea este maximă. Odată cu încălzirea corpului, primul pericol este că scadă capacitatea de concentrare și abilitatea de a reacționa prompt în cazuri vitale pacienților. Un alt impediment este faptul că medical poate ignora semnele de oboseală și agasare date de stresul termic și continuă să lucreze până la epuizare.

Ce este stresul termic?

Este atunci când corpul nu-și poate regla temperatura și aceasta crește până la un nivel periculos la care anumite organe pot ceda. Se întâmplă atunci când evaporarea transpirației de pe piele nu poate avea loc din cauza umidității aerului. S-a constatat că echipamentul de protecție împotriva virusului Covid 19 nu permite evaporarea transpirației. Acest lucru duce la simptome de dezorientare și leșin și la oprirea funcțiilor rinichiului. Creșterea temperaturior a început din 1850 și până în 2070, 3 miliarde de oameni vor trăi la temperaturi ridicate.

Ce impact are încălzirea globală?

Pe măsură ce temperaturile globale cresc, și umiditatea este mai intensă, ceea ce înseamnă că mai multe persoane vor fi expuse la mai multe zile cu această combinație periculoasă de căldură și umiditate. Oamenii trăiesc deja într-o anumită gamă de temperaturi și dacă continuă să facă astfel ca temperaturile să crească, mai devreme sau mai târziu, unele țări ar putea să ajungă la condiții care sunt pur și simplu prea calde pentru omenire și imposibil de suportat.