Stiri

Mercedes va folosi pe modelele sale anvelope reciclate sub formă de plastic

7
min
9/9/2022

Mașinile Mercedes EQE și S Class vor avea începând din acest an componente dintr-un plastic obținut din reciclarea anvelopelor de cauciuc.

Constructorul german Mercedes-Benz a finalizat sistemul de reciclare a anvelopelor de cauciuc, într-un proiect în care urmează să folosească anvelope reciclate pe mașinile noi, sub forma unor componente de plastic.

Mașinile Mercedes EQE și S Class vor avea începând din acest an componente dintr-un plastic obținut din reciclarea anvelopelor de cauciuc.

Tehnologia de reciclare pusă la punct de Mercedes este realizată împreună cu partenerii săi și are ca scop atingerea unui procent de 40% de materiale reciclate la bordul mașinilor mărcii germane.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

„Prin cooperarea cu rețeaua noastră de furnizori, vom începe producția de serie de componente pentru diverse vehicule încă din acest an, pentru care produsul de piroliză înlocuiește materiile prime fosile, printre altele din anvelopele vechi reciclate de la Mercedes-Benz”, a anunțat Markus Schäfer, șeful departamentului de dezvoltare și achiziții la Mercedes.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Compania spune că a livrat câteva sute de tone de anvelope uzate, pentru reciclarea lor, în ultimul an, pentru producerea de plastic care urmează să fie folosit la mașinile noi.

Și Duster va folosi materiale reciclate

Unul dintre partenerii Mercedes-Benz este grupul BASF, care utilizează un ulei de piroliză furnizat de Pyrum Innovation, care transformă astfel cauciucul într-un produs intermediar. Apoi, cei de la BASF utilizează biogaz din agricultură și obține un material plastic bun pentru componente auto.

Primele modele Mercedes care intră în procesul de utilizare a cauciucului reciclat, EQE și S Class, vor primi mânere de uși din plasticul obținut de BASF. Pentru S Class va fi fabricată și o bară de protecție.

Urmează SUV-ul EQE, care va fi echipat și el cu astfel de mânere. Dacia a anunțat că următoarele modele ale sale, Duster și Bigster, vor utiliza componente de plastic obținute prin reciclare, în același timp fiind eliminate elementele cromate.