Solutii

Magazinul Mobexpert Militari din București devine prosumator, au fost instalate panouri cu o putere totală de aproape 400 kWp

9
min
12/8/2022

Axionet a instalat 974 de panouri fotovoltaice, cu o putere de 399 kWp, pe acoperișul magazinului din Militari.

Axionet IoT, companie locală de servicii și soluții Machine to Machine (M2M), Internet of Things (IoT), electro-mobilitate și producție de energie verde, anunță finalizarea unui proiect amplu în parteneriat cu Mobexpert, pentru implementarea de soluții moderne în vederea alimentării cu energie din surse regenerabile a magazinului Mobexpert Militari.

În cadrul proiectului, Axionet a instalat 974 de panouri fotovoltaice, cu o putere de 399 kWp, pe acoperișul magazinului din Militari, se arată într-un comunicat de presă.

Proiectul permite alimentarea unității exclusiv cu energie din energie din surse regenerabile și redirecționarea surplusului în rețeaua națională, în regim de prosumator.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Salutăm exemplul de dezvoltare durabilă oferit de Mobexpert. Această investiție oferă beneficii importante față de mediu, economii în toate etapele operaționale și accesul clienților cu mașini ecologice la stații de încărcare alimentate cu energie verde, produsă local.

Pe fondul evoluției prețurilor energiei din surse clasice și a contextului geopolitic din regiune, observăm un interes crescut din partea companiilor pentru dezvoltarea de soluții proprii pentru producerea energiei.

Dispunem de toată expertiza, tehnologia și echipele potrivite pentru extinderea activității pe acest segment”, a declarat Gabriel Ioniță, fondator și CEO Axionet IoT.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

„Alimentarea exclusivă a magazinului Mobexpert Militari cu energie verde contribuie la diminuarea cu 185 de tone a emisiilor anuale de dioxid de carbon. Acesta este un proiect finanțat exclusiv din fonduri proprii și reprezintă un pas important în sprijinirea eforturilor globale pentru protejarea mediului înconjurător.

În viitor, vom dota întreaga rețea de magazine și centre de producție cu panouri fotovoltaice, cu ajutorul programului Electric UP, pentru sprijinirea financiară a întreprinderilor în instalarea sisteme de panouri fotovoltaice”, a declarat Adelina Badea, CEO Mobexpert.

Pe termen mediu, Axionet dorește să continue instalarea de panouri fotovoltaice și pe alte magazine Mobexpert din țară.

Compania Axionet derulează un proiect similar în colaborare cu rețeaua de magazine ALTEX, unde a instalat, în 2021, peste 2.500 de  panouri fotovoltaice, cu o putere totală de peste 1MWp.

În 2022, colaborarea Axionet cu ALTEX implică instalarea și punerea în funcțiune a unor centrale fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, precum și stații de încărcare rapide. De asemenea Axionet a început colaborări și cu alte companii, continuând extinderea rețelei de parteneri în domeniile fotovoltaic și stații de încărcare pentru vehicule electrice.