Stiri

Litoralul românesc va câștiga peste 200 de hectare de plajă!

3
min
20/11/2020

Litoralul românesc va fi lărgit pe o lungime de 30 de kilometri printr-o lucrare complexă care va costa 840 de milioane de euro.

Lucrările sunt în plină desfășurare, iar firma responsabilă promite că în vara anului 2021, plajele din România vor fi mult mai late. Litoralul românesc va fi lărgit pe o lungime de 30 de kilometri printr-o lucrare complexă care va costa 840 de milioane de euro.

Banii vin de la Uniunea Europeană, iar lucrările au ca scop lărgirea plajelor la aproximativ 100 de metri. Cele mai căutate stațiuni de la noi vor câștiga astfel peste 200 de hectare de plajă, chiar din sezonul estival 2021! Tehnologia de execuție este de ultima oră, iar responsabilă pentru lucrări este o firmă olandeză care a realizat și celebra insulă Palmier din Dubai. Nisipul este prelevat de pe fundul mării, de la o distanță de doi kilometri de țărm, și transportat la mal printr-o conductă submersă. Apoi nisipul este nivelat, iar plajele sunt consolidate cu diguri cu bolovani de până la 7 tone pentru a se evita procesul de eroziune.

În Mamaia Nord, lucrările din faza doua, de reabilitare și de extindere au început deja.