CSR

Lidl România colectează alimente pentru comunităţi defavorizate

3
min
3/4/2023

O nouă acţiune de colectare a alimentelor va fi organizată în perioada 3-24 aprilie 2023, pentru a veni în sprijinul oamenilor din comunităţi defavorizate.

Campania, organizată în toată ţara de Lidl România alături de Federaţia Băncilor pentru Alimente, este lansată cu ocazia sărbătorilor de Paşti, în 214 magazine din peste 90 de localităţi.

Astfel, clienţii Lidl pot dona alimente neperisabile în spaţiile amenajate la ieşirile din magazin, oferind astfel un ajutor direct persoanelor vulnerabile care se află în grija ONG-urilor partenere rețelei de Bănci pentru Alimente.

Anual, o treime din mâncare sfârşeşte la groapa de gunoi, iar unul din trei români este în pericol de sărăcie sau excluziune socială, conform unui comunicat transmis de Lidl România.

An de an, demersul lanţului de supermarket-uri aduce alimente căminelor de bătrâni, centrelor de plasament pentru minori, cantinelor sociale sau centrelor pentru persoane fără adăpost. În ultimii patru ani, prin intermediul celor șapte acţiuni de colectare de alimente organizate de Lidl România, au fost donate peste 178 de tone de alimente, care au ajuns la peste 225 de ONG-uri care sprijină persoane din comunități vulnerabile.

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

Lista completă a magazinelor participante la cea de-a opta colectă de alimente poate fi consultată aici.