Stiri

Lansarea celei de-a treia etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice 

6
min
8/7/2022

Peste 85% la sută din bugetul celei de-a treia etape a Programului a fost epuizat în trei ore de la lansarea acestei sesiuni.

Începând de vineri a debutat cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele fizice se pot înscrie pentru selectarea voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe și aspiratoarele. 

Bugetul acestei etape este de 15 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 08 iulie 2022, ora 1000 – 14 iulie 2022, ora 2359 sau până la epuizarea bugetului. 

Citește și: REPORTAJ Plaja sălbatică de la Corbu, afacere imobiliară avizată de guvernatorul Rezervației Biosfera Delta Dunării 

În cea de-a treia etapă, se acordă vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: 

✓ 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 

✓ 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

✓ 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective. 

Citește și: ANALIZĂ Editarea genelor plantelor, un mod inovativ și eficient de a răspunde exigențelor cauzate de schimbările climatice

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Situație vouchere generate în cea de-a treia etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice

În primele trei ore de la startul celei de-a treia etape a Programului au fost generate de către persoanele fizice un număr de 42.910 vouchere astfel: 

• 14.502 vouchere pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile; 

• 7.686 vouchere pentru uscătoare de rufe; • 20.722 vouchere pentru aspiratoare. 

Persoanele interesate mai au la dispoziție încă 2.000.000 lei pentru a selecta vouchere din categorile: 

➢ 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 

➢ 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

➢ 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

Voucherele generate în această etapă vor fi aprobate în ședința Comitetului de Avizare de marți, 12 iulie 2022 și publicate pe site-ul www.afm.ro.

Ulterior, solicitanții se vor putea prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.