Stiri

Lacul din Parcul Circului seacă din cauza unor clădiri nou construite care i-au colmatat izvoarele

4
min
12/8/2022

Primăria Capitalei caută soluţii pentru lac, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă şi să rămână constant pe tot parcursul anului.

Nivelul apei din lacul din Parcul Circului a scăzut dramatic în ultimii ani după ce în zonă au fost construite mai multe clădiri cu fundații adânci care au colmatat izvoarele lacului, iar lotușii egipteni, planta simbol a parcului, riscă să dispară din această cauză, a declarat luni primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, care a anunțat că Primăria caută soluții pentru a împiedica acest fenomen.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Lacul Circului este un lac natural alimentat din izvoare proprii, însă, de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariţiei în zonă a mai multor clădiri cu fundaţii adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul”, a declarat Nicușor Dan.

„Căutăm soluţii pentru lacul din Parcul Circului, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă şi să rămână constant pe tot parcursul anului”, a precizat edilul. 

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

El a anunţat că a semnat certificatul de urbanism pentru execuţia unui puţ de mare adâncime care să alimenteze lacul din Parcul Circului. „Această investiţie este foarte importantă pentru protejarea şi dezvoltarea faunei şi florei din zonă şi va contribui la salvarea speciei de lotuşi egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este ameninţată cu dispariţia din cauza nivelului scăzut al apei din lac”, a spus Nicuşor Dan.

Sursa foto: Wikipedia