Solutii

Kaufland aduce în magazine primul sistem de reciclare a recipientelor de îngrijire personală și a locuinței

4
min
10/7/2020

La fiecare 3 astfel de ambalaje aduse la instalația sub formă de broscuță din magazin, clienții vor primi câte un cupon cu reducere.

Kaufland România introduce în premieră în magazine o infrastructură nouă de colectare a flacoanelor goale de produse de igienă sau de curățenie, ce vor fi reciclate pentru a proteja mediul înconjurător. Pentru a încuraja comportamentul eco, clienții care aduc ambalaje goale pentru reciclare primesc cupoane de reducere de 50% pentru achiziționarea de produse noi de îngrijire. În spațiul special amenajat sub forma unei broscuțe țestoase, la intrarea în magazine, clienții pot depune sticle goale din plastic de șampon, balsam, gel de duș, cremă de corp, de față sau de mâini, apă de gură sau de săpun lichiddar și recipiente goale de produse de curățenie, precum detergenți de haine sau de vase, soluții de curățare a bucătăriei, băii, pardoselii sau geamurilor.

La fiecare trei astfel de recipiente aduse la instalația sub formă de broscuță din magazin, clienții vor primi câte un cupon cu reducere la produsele aflate în campania lunii respective. Cupoanele se ridică de la Biroul de Informații din magazin. Broscuța este disponibilă în cinci magazine din orașele București (Barbu Văcărescu, Sebastian, Bd. Theodor Pallady și urmează Pantelimon), Timișoara (str. Damaschin Bojinca) și Iași (șos. Păcurari), proiectul urmând să fie extins, precizează știri.ong.

În acest sistem sunt acceptate de Kaufland spre reciclare doar ambalajele produselor de igienă și curățenie (plasticul de tip PET specific acestora, HDPE și LDPE) și NU se acceptă recipiente metalice, de sticlă, tetra pak sau carton, produse de machiaj, deostick, spray-uri, pastă de dinți, respectiv perii, mănuși, bureți de vase sau alte recipiente care nu sunt din acest tip de plastic. Aproximativ 5.000 de flacoane goale au fost colectate în campaniile lunii anterioare.

Ulterior, ambalajele de produse de igienă și curățenie colectate sunt sortate și reciclate prin intermediul unei firme specializate, printr-un proces amplu ce constă în trei etape: sortarea materialelor, pregătirea/curățarea pentru reciclare și  reciclarea propriu-zisă, prin termoformare.