Solutii

Johnnie Walker a creat prima sticlă fără plastic, pe bază de hârtie

3
min
16/7/2020

Compania producătoare a renumitului brand Johhnie Walker, Diego, a anunțat că va testa noua sticlă în 2021, pe o piață care va fi anunțată.

Noutatea este că în procesul de fabricație nu a fost folosit deloc plastic, ci o pastă complet reciclabilă care respectă standardele internaționale pentru alimente și băuturi. Capacul noii sticle va fi din aluminiu, iar pentru înveliș va fi folosit un amestec pe bază de rășină. Ewan Andrew, directorul Departamentului de Sustenabilitate, a anunțat că încercarea permanentă de a crea ambalaje eco-friendly și grija pentru mediu este pe lista lor de priorități. “Suntem mândri că am creat această sticlă și că suntem cei care deschidem această cale pentru viitor. Totodată, nu ne dezmințim, iar Johhny Walker continuă pe aceeași cale a inovației pe care o urmează de 200 de ani.”

Anul trecut, producătorul danez Carlsberg a prezentat o sticlă plastic free bazată pe o tehnologie asemănătoare – green fibre bottle - dar care se află încă în teste până la finalul anului 2020. Gittan Schold, CEO Paboco, a declarat că polimerii bio-bazici din componența noului ambalaj fac ca acesta să poată fi reciclat în totalitate.

Vești bune vin și de la compania britanică Frugalpac, care a anunțat că este în discuții cu supermarketurile din Regat pentru a le livra pe scară largă o sticlă care are în componență 94% carton reciclat și doar 15 grame de plastic, cu 77% mai puțin decât sticlele obișnuite de 75cl. În prezent, ea este folosită pentru câteva produse comercializate în UK, Olanda și Danemarca – 3Q Sangiovese, Merlot și Sauvignon Blanc – produse de Cantina Garcia.