Life Style

Intr-un demers al statului galez, fiecare familie va primi un copacel pe care sa-l planteze

1
min
6/12/2021

Copacii vor fi disponibili în cinci hub-uri începând cu luna martie 2022, respectiv 20 de hub-uri în toamna lui 2022.‍

Oamenii vor avea posibilitatea de a alege specii native pe care să le planteze în grădinile lor sau pe care le-au adăugat în pădure în numele lor. Aproximativ 1,3 milioane de copaci vor fi pusi la dispoziție de guvernul galez, într-o schemă care va costa 2 milioane de lire sterline, ne informează BBC News.

Ministrul adjunct al schimbărilor climatice, Lee Waters, a spus că schema ar putea ajuta, dar nu este suficientă pe termen lung.

„Pentru a ne îndeplini obiectivele privind schimbările climatice, trebuie să plantăm 86 de milioane de copaci până la sfârșitul acestui deceniu”, a spus el.

„Aceasta este o creștere în fiecare an de 15 ori. Deci este o adevarata provocare, precum și o urgență climatică”.

Oamenii de știință au dezbătut dacă plantarea de copaci ar trebui folosită ca o modalitate de combatere a emisiilor de carbon, dar dl Waters este conștient că este nevoie urgentă de a încerca noi inițiative, iar beneficiile plantării de copaci au dovedit un impact simțitor în combaterea emisiilor de carbon.

El a continuat: „Suntem într-o urgență climatică și acel cuvânt „urgență” este foarte important. Abia așteptăm o soluție perfectă și trebuie să încercăm lucruri și trebuie să o facem rapid.

Copacii vor fi disponibili în cinci hub-uri începând cu luna martie 2022, respectiv 20 de hub-uri în toamna lui 2022.