Stiri

Incendiile de pădure din Rusia se extind și în Kazahstan, unde arde o suprafață de aproape 430 de kilometri pătrați

5
min
6/9/2022

Pe fondul unui val de căldură prelungit, începând de luna trecută mai multe incendii forestiere au izbucnit şi în unele regiuni din Rusia.

Un incendiu de proporţii face ravagii pe o suprafaţă de 428 de kilometri pătraţi de pădure din provincia Kostanay din nordul Kazahstanului, sute de persoane fiind evacuate din zonă, a anunţat luni Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din ţara situată în Asia Centrală, potrivit Reuters.

Un mort, unsprezece răniți

Incendiul a izbucnit sâmbătă, după cum a precizat ministerul într-un comunicat, şi s-a răspândit rapid în contextul vremii călduroase şi a vântului intens.

Unsprezece persoane au fost rănite, iar o persoană a murit în incendiu, potrivit ministerului.

În localitatea Amankaragai, situată la marginea pădurii, pompierii au utilizat luni furtunurile din dotare în zonele periculoase, în mijlocul resturilor şi al clădirilor şi vehiculelor mistuite de flăcări.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

O localnică din această aşezare a declarat că, din cauza fumului inhalat, copiii ei au fost transportaţi la spital.

"Mai întâi au fost nori negri, apoi foc", a spus ea pentru Reuters TV. "Am fugit şi asta a fost. Nu pot să vorbesc acum, sunt în stare de şoc", a adăugat localnica.

Pe fondul unui val de căldură prelungit, începând de luna trecută mai multe incendii forestiere au izbucnit şi în unele regiuni din Rusia vecină.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru 

Sursa foto: Flickr