Stiri

În urma mesajelor primite de la copii, Lego renunță la ambalajele din plastic

3
min
18/9/2020

Lego a declarat că face investiții masive în programe educaționale și în cercetare, obiectivul final fiind fabricarea produselor 100% din materiale sustenabile până în 2030.

Începând cu anul 2021, Lego va începe să înlocuiască ambalajele din plastic cu pungi de hârtie, deoarece producătorul își propune să ajute mai mult la protejarea mediului. Această decizie vine în urma numeroaselor scrisori primite de la copiii care îi cereau firmei Lego să renunțe la pungile de plastic de unică folosință.

Lego a declarat că va investi până la 400 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru a-și îmbunătăți eforturile de sustenabilitate. Piesele Lego sunt fabricate din plastic, dar compania explorează posibilitatea materialelor alternative. “De ceva timp încercăm diverse alternative. Ideile și pasiunea copiilor ne-au inspirat să facem aceste schimbări”, a mai adăugat acesta.

De anul viitor, compania de jucării va începe să introducă pungi de hârtie reciclabile, certificate de Forest Stewardship Council, pentru ambalarea pieselor. Copiii consideră că pungile de hârtie sunt ecologice și ușor de deschis, iar Lego are în plan să transforme toate ambalajele sale în unele sustenabile până la sfârșitul anului 2030. Cu toate acestea, nu este atât de simplu, iar firmele care aleg această cale trebuie să se asigure că alternativele nu sunt mai mari consumatoare de carbon pentru a produce, transporta și recicla.

Lego a declarat că va face investiții masive în programele educaționale și în cercetare pentru a face compania sustenabilă și în alte domenii, obiectivul final fiind fabricarea produselor 100% din materiale sustenabile până în anul 2030. Acum se încearcă înlocuirea elementelor din plastic cu bio-piese care au trestie de zahăr în componență.

La începutul acestei luni, Lego a declarat că vânzările și profiturile au crescut în prima jumătate a acestui an deoarece consumatorii și-au cumpărat mai multe produse în timpul petrecut în casă din cauza pandemiei. Familiile au cumpărat seturi Lego mai mari și mai complicate pentru a-și ocupa timpul. Producătorul de jucării intenționează ca în acest an să mai deschidă încă 120 de noi magazine Lego în întreaga lume.