Solutii

În statul California autoritățile recurg la amenzi pentru persoanele care fac risipă de apă

2
min
2/5/2022

Restricțiile adoptate săptămâna aceasta de autoritățile de reglementare vin pe măsură ce California continuă să se lupte cu seceta, în ciuda valului recent de ploi abundente și ninsori.

Potrivit noilor reguli, proprietarii nu mai au voie să-și ude terenul sau să folosească aspersoarele timp de 48 de ore după ploile puternice. În plus, persoanele fizice nu mai au voie nici să-și spele mașina cu furtunul, chiar dacă se află pe teren propriu, și nici să spele trotuarele și căile de acces din zona caselor. Totodată, nu au voie nici să-și mai umple fântânile decorative sau lacurile, dacă anterior a plouat, ne informează Biziday.

Există și câteva excepții. De exemplu, copacii de pe proprietăți private și de pe străzi pot fi udați, în timp ce gazonul nu. Regulile vor intra în vigoare după ce vor fi revizuite de către administrația locală, probabil la sfârșitul lunii. Totuși, autoritățile din fiecare localitate pot decide să nu implementeze noile reguli.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a cerut anterior rezidenților să reducă în mod voluntar consumul de apă cu 15% față de anul trecut, dar la nivelul statului, ținta nu a fost atinsă. Între iulie și noiembrie, consumul a scăzut cu doar 6%.

Noile restricții vin după un decembrie în care au existat precipitații despre care oficialii de stat au avertizat că ar putea să nu fie caracteristice întregii ierni. Vremea a devenit mai imprevizibilă din cauza schimbărilor climatice, iar climatologii au transmis că prognozele arată că ianuarie, februarie și martie ar putea fi mai uscate decât media anilor anteriori.

Statul a adoptat restricții similare în timpul secetei de cinci ani care s-a încheiat în 2017, iar unele orașe și districte locale le-au făcut între timp permanente. Oficialii comisiei de apă de stat nu au putut spune câți dintre cei aproape 40 de milioane de oameni din California se află sub astfel de reguli sau exact câtă apă se așteaptă să economisească cu noile restricții.