Stiri

În portul Constanța și în proximitate au fost descoperite trei gropi ilegale de deșeuri

2
min
15/6/2020

În cel mai mare port al țării noastre, un adevărat dezastru ecologic: zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a făcut o vizită oficială în cel mai mare port al țării noastre și a descoperit un adevărat dezastru ecologic: zeci de tone de deșeuri aruncate ilegal. De-a lungul anilor, acolo unde există o rampă la care ar fi trebuit să ajungă doar resturi inerte din construcții și demolări - care ar fi trebuit să fie reutilizate pentru extinderi terminale viitoare - au fost aruncate tone de gunoi menajer, industrial și alte materii periculoase.

 Aceste deșeuri depozitate ilegal, abandonate și ignorate, ani la rând, atât de autoritățile locale, cât și de instituțiile de mediu care au responsabilități în zona de control, reprezintă adevărate focare de poluare care afectează, în egală măsură, solul, aerul, pânza freatică și apa Mării Negre”, a menționat Mircea Fechet după vizita din portul Constanța.

Din nefericire, au mai fost descoperite încă două asemenea gropi în proximitatea municipiului și cu siguranță nu sunt singurele.