Solutii

În Baia Mare, campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice cu premii

3
min
10/10/2022

Tema ediției din acest an este Recycle it all, no matter how small! (Reciclați-le pe toate, indiferent cât de mici sunt!)

În Baia Mare, până în 1 noiembrie 2022, se desfășoară o campanie de colectare selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu ocazia Zilei Internaționale a Deșeurilor Electrice – IEWD 2022, acțiunile fiind implemantate de operatorul TGP – The Green Project.

Campania este motivată prin atragerea atenției consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.

Citește și:

750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Tema ediției din acest an este Recycle it all, no matter how small! (Reciclați-le pe toate, indiferent cât de mici sunt!). Din perspectiva utilizării resurselor, aparatele electrice și electronice mici aflate la sfârșitul duratei de viață reprezintă o provocare semnificativă. ONU a estimat că în 2019 au fost produse peste 22 de milioane de tone de deșeuri electronice mici în întreaga lume, adică 40% din cele 57 de milioane de tone de deșeuri electronice totale la nivel mondial.

Sursa foto: Flickr