Stiri

Ikea România îți răscumpără mobilierul pe care nu-l mai folosești

2
min
19/10/2020

Răscumpărarea poate să fie chiar și de 50% din prețul cu care tu l-ai achiziționat.

Retailerul suedez de mobilă IKEA a demarat - în 27 de țări, printre care și România - o inițiativă prin care va răscumpăra mobilierul pe care clienții nu-l mai doresc și îl va revinde ca mobilier second-hand. Serviciul face parte din eforturile grupului de a deveni mai ecologic. Pentru a fi eligibil pentru revânzare, produsul trebuie să fie unul Ikea, să fie în stare bună pentru revânzare, să fie complet și perfect funcțional, montat corect la momentul returnării, curat și să nu fi fost modificat. Produsele accepte sunt șifonierele, dulapurile de birou cu sertare, structurile de mici dimensiuni, unitățile de depozitare cu spațiu de expunere, comodele, bibliotecile și etajerele, măsuțele, mobilierul pentru echipamente multimedia, dulapurile, mesele și birourile, scaunele și taburetele (cele care nu sunt tapițate), comodele cu sertare. Piesele folosite intensiv, cu mai multe zgârieturi, vor fi răscumpărate cu vouchere în valoare de 30% din prețul mediu din anii precedenți al articolului şi piesele care arată „ca noi” pot fi schimbate cu până la jumătate din valoarea lor.

Articolele vor fi puse în vânzare în magazine ca mobilier second-hand (în București, în magazinele fizice Băneasa și Pallady) și tot ceea ce nu poate fi revândut va fi reciclat.

Sustenabilitatea este problema definitorie a timpurilor nostru și Ikea se angajează să facă parte din soluția de promovare a consumului durabil şi de combatere a schimbărilor climatice. Odată cu lansarea Buy Back, dăm o a doua viață multor produse Ikea şi creăm soluții mai ușoare și mai accesibile pentru a ajuta oamenii să trăiască mai durabil. Este un pas înainte interesant în călătoria noastră spre a deveni o afacere complet circulară și climatică până în 2030”, a declarat Peter Jelkeby, oficial al Ikea din Marea Britanie și Irlanda. „Este o abordare mult mai sustenabilă și toată lumea are de câștigat. Cineva va ajunge să se bucure de mobilierul Ikea de care tu te-ai folosit deja. Astfel, faci ceva bun și pentru portofelul tău și pentru planetă”, a transmis Ikea România.