Stiri

Cum arăta iarna în Bucureşti în 1954 şi 1966. VIDEO ŞI FOTO

4
min
16/3/2023

O fotografie din anul 1954 arată cât de diferită era iarna atunci şi cum avea loc deszăpezirea în Bucureşti.

Imaginea surprinde mai mulţi oameni strângând zăpada cu lopeţile în faţa fostului magazin „Delta Dunării” de la intersecţia dintre Calea Victoriei şi Bulevardul Regina Elisabeta, pe atunci „Bulevardul 6 Martie”.

Reacţii la imaginea zăpezii din 1954

Fotografia a stârnit zeci de reacţii pe pagina de Facebook Bucureştiul Secret. „Am prins zăpada asta în București de două ori. În '54, zăpada a trecut peste ușă. Aşteptam să se facă ziuă, iar când am deschis ușa - zăpadă! În '57, pe trotuar, zăpada era mai înaltă decât mine (aveam şase ani)”, şi-a amintit o femeie.

„Ce sănii marii treceau pe Popa Nan, Hala Traian! Aveam nouă ani, mă strecuram prin troiene, zăpada până la mijlocul meu!”, a spus un bărbat.

„Am uitat de asta din '58, '54, '66. Am prins aici în '93 una de un metru, am mers pe jos opt kilometri până la serviciu, am rămas acolo la muncă, nu am venit acasă”, a adăugat altul.

Cum a arătat zăpada din 1966

În iarna anului 1966, Televiziunea Română a difuzat un reportaj despre „zăpezile bogate” care s-au cernut „peste întreaga ţară”.

„Bunicul mi-a zis că a fost groaznic în 1966, când a fost nebunia cu căderile astea de zăpadă. Cică erau mormane de zăpezi de trei-patru metri şi ca să ajungi pe strada principală făceai tunel prin zăpadă”, a spus o tânără.

Foto: Agerpres/Bucurestiul Secret