Life Style

Hotelurile Intercontinental folosesc plastic reciclat pentru umplutura pilotelor și pernelor

3
min
24/11/2020

Grupul Intercontinental deține aproape 6.000 de hoteluri în toată lumea, ceea ce înseamnă un impact major.

Compania The Fine Bedding lucrează cu grupul Intercontinental pentru a minimiza amprenta globală a deșeurilor de plastic. Aceasta colectează sticle de plastic de unică folosință și le transformă, în fabrica ecologică, în umplutură pentru pilote și perne. Până la momentul actual, mai mult de 3 milioane de sticle de apă au fost deviate de la depozitul de deșeuri și refolosite, în acest scop, pentru hotelurile Intercontinental (IHG). „Este o cantitate uriașă de deșeuri care sunt refolosite și, de asemenea, ajută la stimularea operațiunilor mai circulare pentru hotelurile noastre”, a transmis compania. Intercontinental a spus că feedback-ul primit până acum de la clienți a fost foarte bun, aceștia apreciind că șederea lor la hoteluri are o contribuție pozitivă pentru mediu.

Pentru noi, este interesant faptul că consumatorii devin mai conștienți de inovații durabile precum acestea și vedem implementarea în hoteluri, clienții noștri manifestând un interes din ce în ce mai mare. Este o oportunitate excelentă și pentru furnizorii înșiși”, a spus Claire Watkin, director general la The Fine Bedding Company.

La The Fine Bedding Company, aspirația noastră este să găsim modalități de reciclare a produselor la sfârșitul viețiilor, astfel încât să poată fi cu adevărat circulare, de aceea ideea cu așternuturile a fost cu adevărat interesantă pentru noi”, a transmis Watkin. „Am lucrat în parteneriat cu IHG pentru a crea ceva ce nu se mai făcuse până acum în sectorul ospitalității și am realizat multe premiere: a fost pe deplin trasabil cu Global Recycling Standard, a folosit bumbac mai durabil și a fost produs de la zero într-o fabrică ce folosește 100% energie regenerabilă”, a mai zis ea.