Stiri

Grupul fraților Pavăl, deținătorii lanțului de magazine Dedeman, și-a facut companie de energie regenerabila

5
min
14/7/2022

Noua companie va instala panouri fotovoltaice pe acoperisuri si va produce energie electrica.

Pavăl Holding, grupul fraților Pavăl, deținătorii lanțului de magazine Dedeman, a înființat de curând compania Grunman Energy, care va produce energie electrică prin intermediul centralelor fotovoltaice instalate pe acoperișurile celor șapte centre logistice Dedeman din țară, se arată într-un comunicat de presă al Simtel Team, compania care montează panourile  la centrele logistice și magazinele Dedeman.

În prima fază a proiectului, puterea instalată va fi de 35 MWp, însă pe termen mediu și lung, obiectivul este de a atinge o putere totală instalată de peste 400 MW, arată comunicatul.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Capacitatea totală instalată de Simtel pe acoperișurile magazinelor și centrelor logistice Dedeman este de 8,8 MWp dintre care 2,8 MWp, reprezentând 7.467 de panouri fotovoltaice, au fost instalați doar în ultimele 12 luni în cadrul a zece locații.

Până la finalul anului, cele două companii își propun să finalizeze instalarea de centrale fotovoltaice la centrele logistice Dedeman din Pantelimon și Bacău, precum și pe acoperișurile magazinelor din Bârlad, Bacău, Slatina și Petroșani.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

„Grija pentru mediu s-a numărat întotdeauna printre prioritățile organizației noastre. Obiectivele și valorile comune pe care le împărtășim cu Simtel Team au reprezentat fundația parteneriatului solid pe care l-am construit împreună în ultimii ani.

Le mulțumim pentru sprijin și dedicare și pentru faptul că ne sunt alături pe acest drum a cărui destinație este atingerea obiectivului de a deveni o companie verde, caracterizată de acțiuni concrete și eforturi permanente orientate către o dezvoltare sustenabilă,” a declarat Dragoș Pavăl, Președinte Dedeman.

Sursa foto: PxHere